Er zijn 3 mogelijkheden om BPM aangifte te doen:
1e Tabel (standaard afschrijvingstabel)
2e Koerslijst-taxatie
3e Taxatierapport ( BPM tegenbewijs taxatie )
De Belastingdienst/Douane gebruikt standaard de Tabel-methode. Maar let op! Vaak is het voor u gunstiger om de werkelijke waarde te laten bepalen op basis van koerslijst of taxatierapport.
BPM taxatie (ook wel bekend als de BPM tegenbewijs taxatie) - Bij de import van een auto dient u BPM te betalen over de werkelijke waarde van de auto. Wij kunnen voor u die werkelijke waarde vaststellen om te voorkomen dat u niet te weinig maar zeker niet teveel bpm betaald.
Het vaststellen van de werkelijke waarde wordt door ons bij u op locatie gedaan middels een fysieke opname van het voertuig, er wordt hier eerst bepaalt of er meer gebruiksschades of gebruikssporen aanwezig zijn dan dat gebruikelijk is voor de leeftijd en kilometrage van het object.
Mocht het voertuig schade of meerdere schades (ook technische-schade valt hieronder) hebben dan worden hiervan foto’s gemaakt en er wordt een schaderapportage opgemaakt.
Is de auto schadevrij dan wordt er gekeken naar de meest voordelige en beschikbare koerslijstwaarde van uw auto. Na dit alles wordt de daadwerkelijke waarde bepaald en wordt er een herberekening van het te betalen BPM bedrag gemaakt.
Al deze zaken worden samen gevoegd in een rapport waarin het aangeven bpm bedrag goed en verdedigbaar onderbouwd wordt.
Mocht het zo zijn dat de belastingdienst het niet eens is met uw aangifte dan verwijzen wij u graag door naar onze juridische partner www.netcar.nl of 123bpm.nl deze zullen u dan begeleiden op een snelle en vakkundige manier
Informeer bij ons naar de verschillende mogelijkheden